Organisatie voor regionale geschiedenis in het Gooi en aangrenzende gebieden
Random header image... Refresh for more!

2e Tijdschrift van 2018 is verschenen

2e Tijdschrift 2018Met een flinke vertraging (waarvoor onze excuses) is het tweede tijdschrift van 2018 dan toch verschenen.
Jan van Tuin heeft de plafondschilderingen van de Grote Kerk in Naarden tegen het licht van moderne onderzoekingen gehouden en wist de Grote Kerk enkele geheimen te ontfutselen. Jady Snel schrijft over een bijzondere bewoner aan de Naarderstraat in Huizen die daar in de oorlog ondergedoken was om aan de Nederlanders te ontkomen. Zijn naam was Anton Mussert.
Bij de Tafelberg in Blaricum heeft in 1823 een bijzondere natuurkundige proef met een kanon plaatsgevonden. In Hilversum heeft een onopvallend stukje straat een nieuwe naam  gekregen: Domela Nieuwenhuisplein.
De bekende socialist heeft daar de laatste 16 jaar van zijn leven gewoond.
Claudette Baar schrijft over een groep Joodse vluchtelingen die zich  tussen 1934 en 1941 in Loosdrecht voorbereidden op hun emigratie naar Palestina.
Jaap Groenevelt onderzocht de grens tussen Holland en Utrecht aan de hand van een bijzondere kaart uit 1539. Henk Michielse zet alles wat we nu weten over Liudger op een rijtje.
Tenslotte zocht Douwe van der Meulen uit wie Caroline van der Hucht was, de naamgeefster van de Van der Huchtscholen in Soest.