Organisatie voor regionale geschiedenis in het Gooi en aangrenzende gebieden
Random header image... Refresh for more!

Bunschoter Boeren- en BeestenBoel

Op 3 juni 2023 is het feest in de Dorpsstraat in Bunschoten. Dan is er weer de Bunschoter Boeren- en Beestenboel. Een evenement dat al meer dan 25 jaar wordt georganiseerd. Vanaf de Botermarkt tot en met het Stadsspui bij Korenmolen de Hoop is er weer van alles te beleven. Eén van de mooiste dagen van het jaar in de gemeente Bunschoten en zeker binnen de grenzen van de oude stad.

Het ziet er bovendien naar uit dat het evenement dit jaar grootser is dan ooit. Er zijn veel nieuwe ‘standhouders’ waardoor de Dorpsstraat weer goed gevuld is met aantrekkelijker artikelen. Verder is er straattoneel, de bakker verkoopt weer broodjes, er zijn vele oude en antieke trekkers, maar ook een paar grote nieuwe tractoren. Ook zijn er stationaire motoren en een paar oldtimers. Natuurlijk is ook de brandweer van de partij en die zullen zeker de kinderen gaan vermaken. Ook ontbreken de koeien en schapen niet en is er een kinderboerderij. De Putten Boerendansers komen opdagen en natuurlijk zijn er veel oude ambachten.

Putten Boerendansers

Kortom, een leuke dag om te bezoeken, hier en daar wat te eten of een bezoekje te brengen aan de Nederlandse Hervormde Kerk waar een groot deel van de dag het orgel wordt bespeeld. Een mooi rustig punt in de verder zo drukke straat.

Kortom, zaterdag is er weer veel te doen in de Dorpsstraat. Het begint om 10:00 en tegen 17:00 uur is het afgelopen. Het belooft mooi weer te worden en dan is een bezoekje aan de BBBB zeker een aanrader.