Organisatie voor regionale geschiedenis in het Gooi en aangrenzende gebieden
Random header image... Refresh for more!

Historisch Café Naarden

GEANNULEERD.
Het Historisch Café van 18 maart wordt uitgesteld
Een alternatieve datum volgt nog

Woensdag 18 maart 2020,
aanvang 20 uur in deMess, Adriaan Dortsmanplein 1b

De herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog zijn voorbij. Wie boeit dat in Nederland? Want we zitten middenin het jaar van de viering van 75 jaar Bevrijding: ónze Tweede Wereldoorlog. Honderd jaar einde Eerste Wereldoorlog mag er echter ook zijn, zeker omdat die het einde van Naardens militaire betekenis markeert. Deze avond biedt een overzicht van de (ontbrekende) herdenkingscultuur rondom het einde van de eerste oorlog. Bourgraaf spreekt verder over de samenhang tussen de wereldoorlogen.

Peter de Bourgraaf heeft zich als historicus sinds 1991 gespecialiseerd in vredesonderzoek en onderzoek naar imperialisme en het einde van de Eerste Wereldoorlog dat resulteerde in het Verdrag van Versailles. Hij publiceerde onder meer Hundert Jahre Urkatastrophe. Der Kolonialvertrag 1919 (2018). Hij was jarenlang medeorganisator van het Historisch Café.

Historisch Café Naarden: discussie over (actuele) onderwerpen met een historisch tintje of een vleugje geschiedenis! Luister, praat mee, vorm een mening en geniet van debat, drank en gezelligheid! Op initiatief van: Comeniusmuseum, Vereniging Vestingstad, Tussen Vecht en Eem, Vestingmuseum en Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen.