Organisatie voor regionale geschiedenis in het Gooi en aangrenzende gebieden
Random header image... Refresh for more!

Burgemeester Röell ontvangt themanummer 2018 over Indische invloeden in de regio

Op 18 september heeft burgemeester Mark Röell het themanummer van Tussen Vecht en Eem (=TVE)  in ontvangst genomen.
Deze special komt uit ter gelegenheid van de Open Dag op zaterdag 6 oktober 2018 met als thema  Indië tussen Vecht en Eem.
TVE en de Historische Kring Baerne richten de schijnwerpers op Baarn, hoewel zeker ook in andere woonplaatsen als Bussum en Hilversum Indische invloeden te vinden zijn bij villa’s van succesvolle planters, bij voormalige pensions voor repatrianten, straten die vernoemd zijn naar Indonesische eilanden en namen van bijzondere parken.  Een greep uit lezenswaardige artikelen over:

–  de Nederlandse architecten (o.a. Rueter, Berlage,  Dudok!) die  zich lieten beïnvloeden door de bouwkunst in Indonesië.
–  wie waren de VOC-opvarenden, afkomstig uit Hilversum ?
–  hoe kwamen Molukkers (behalve in Huizen) terecht in Muiderberg ?
–  Hallo=, hier de PHOHI, waarnaar nog de flat in Huizen verwijst, en de opkomst van de  Wereldomroep.
– een interview in Nederhorst den Berg met een van de  Indiëgangers van toen, geboren in1927 en met de directeur van Patria in Bussum, verzorgingshuis voor Indische mensen.
– zending en missie.
– en niet te vergeten: de Indische keuken die Baarnse bedrijven Conimex en Inproba in ons land populair maakten.

Aanmelden voor de Open Dag vindt plaats via penningmeester@tussenvechteneem.nl . Kosten voor de hele dag (inclusief lunch + 2 consumptiebonnen): € 35,-  voor donateurs TVE en leden van de HK Baerne en € 45,-  voor overige geïnteresseerden.