Organisatie voor regionale geschiedenis in het Gooi en aangrenzende gebieden
Random header image... Refresh for more!

Filmavond De Strook; ontdek Nederland onder water

Datum: 12 augustus 2023
Tijd: 21:30
Locatie: Recreatiestrand De Strook, Nieuweweg 28, Breukeleveen
Activiteiten/Lezingen

Kom op zaterdagavond 12 augustus naar Recreatiestrand De Strook, Nieuweweg in Breukeleveen aan de Loosdrechtse Plassen en duik in een wereld die je normaal nooit ziet!
Onder hopelijk een heldere sterrenhemel wordt de unieke onderwater-natuurfilm Nederland onder Water vertoond op een groot scherm.
De toegang is gratis. Dus kom langs en bekijk de film vanaf de kant óf het water!

Deze unieke productie laat voor het eerst in volle glorie de rijke, maar onbekende onderwaternatuur van Nederland zien. Niet eerder brachten ecologen en natuurfilmers zo veel tijd in en om het Nederlandse binnenwater door. De film speelt zich bijna volledig onder water af met zeldzame bewoners als de bittervoorn, de grote modderkruiper of de rivierprik in de hoofdrol. Ook voor de paling is een bijzondere rol weggelegd. Als verteller neemt acteur Gijs Scholten van Aschat de kijkers mee in onze bijzondere onderwaterwereld.

Achteruitgang waterkwaliteit

Een van de belangrijkste taken van het waterschap is het zorgen voor schoon oppervlaktewater. Hoewel door een verbeterde waterkwaliteit op verschillende plekken zeldzame dieren terugkeren in het water, is er op andere plekken juist sprake van een achteruitgang van de waterkwaliteit. Er is dus nog veel werk te doen om de kwaliteit overal goed te houden! De film laat zien hoe uniek de onderwater wereld in ons land is en hoe belangrijk het is om deze zo goed mogelijk te beschermen. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft daarom bijgedragen aan de totstandkoming van deze film.

Komt dat zien!

De film wordt op zaterdag 12 augustus vanaf 21.30 uur op een groot scherm vertoond aan Recreatie strand De Strook aan de Nieuweweg 28 in Breukeleveen. Iedereen is vanaf 21.00 uur welkom. De film is zowel vanaf de kant als vanaf het water te bekijken. Neem dus een klapstoel of zitzak mee of kom met een bootje. De toegang is gratis. Parkeren is ook gratis en er is een ruime parkeerplaats. Of kom lekker met de fiets, lopend of varend. Er is een kiosk open die avond waar bezoekers, voorafgaand aan de film, wat te drinken en kleine snacks kunnen krijgen. Om de overlast van dit evenement tot een minimum te beperken vragen we iedereen om na afloop, om uiterlijk 23.00 uur, het terrein weer te verlaten en schoon achter te laten. We hopen het natuurlijk niet, maar mocht het regenen, neem dan een poncho mee. Dan maken we er hoe dan ook een spetterende avond van.

Bij veel regen, storm of andere onverwachte omstandigheden zal de vertoning niet door gaan. Hou daarom onze social media kanalen (@waterschapagv) en website (agv.nl) in de gaten in de dagen voorafgaand aan het evenement. De film is geregisseerd door Arthur de Bruin en geproduceerd door Ispida Wildlife Productions, bekend van o.a. “Marker Wadden” en “WOLF”.