Organisatie voor regionale geschiedenis in het Gooi en aangrenzende gebieden
Random header image... Refresh for more!

Excursie Landgoed Oud Naarden

Het was de mooiste lente ochtend in tijden. De ochtend dat de voorjaars excursie van TVE plaats vond.
Vanuit het theehuis Bos en Hei liepen we met een groep enthousiaste donateurs richting oud Naarden met IVN gids Jan van den Berg voorop.
Oud Naarden is een van de verdwenen landgoederen aan de klifkust van de voormalige Zuiderzee.

De plek sprak altijd al tot mijn verbeelding.

We werden niet alleen gewezen op de rijke natuur met verschillende boomsoorten maar ook de cultuurhistorisch context werd uit de doeken gedaan. Zo weet ik nu precies dat de lange zichtas die op het IJsselmeer uit komt, ooit de oprijlaan is geweest waar aan het eind het landhuis heeft gelegen. Hoe dat er uit heeft gezien toonde Jan met archiefbeelden.
Onderweg ontsponnen zich interessante gesprekken waarbij we ook probeerden te achterhalen wat nu eigenlijk natuurwaarde is. Kunnen we daar nog wel van spreken in ons geplande en aangelegde Nederland?  Of is alles hier cultuur? Onze gids wees ons fijntjes op een klein eikenblad varentje dat volgens hem echt wel natuur was. Eigenlijk is het een non discussie want de plek was overdonderend mooi door het frisse voorjaarsgroen.
Het was leuk met een aantal van jullie nader kennis te maken en ik hoop op een vervolg tijdens de nazomer excursie in september of tijdens de thema dag op 26 oktober in Muiderberg met als onderwerp toerisme en recreatie.

Ik hoop ook dat bezoekers van de website die dit lezen en nog geen donateur zijn, geïnspireerd raken om zich aan te melden.
Je krijgt er niet alleen 4 x per jaar een historisch tijdschrift voor maar ook twee excursies en een thema dag met lezingen waar je andere enthousiastelingen ontmoet met hart voor geschiedenis en het mooie gebied waar we ons voor in zetten.

Ana van der Mark
Voorzitter@tussenvechteneem.nl

Wilt u zich aanmelden als donateur?
Klik op de openingspagina van de website in de linker kolom op donateur en vul het formulier in.
Ook leest u hier hoe u een donateurschap cadeau kunt doen.