Organisatie voor regionale geschiedenis in het Gooi en aangrenzende gebieden
Random header image... Refresh for more!

Excursies

Excursie Langoed Oud Naarden

Datum: 26 april 2024
Tijd: 10:00 - 12:00
Locatie: Café Theehuis Bos en Hei
Excursies

Aan het IJsselmeer, op de plek waar ooit de plaats Oud-Naarden heeft gelegen, bevindt zich nu een landgoed met belangrijke cultuur historische waarden. Omstreeks 1640 verkocht Naarden dit gebied en er kwamen twee landgoederen, Valkeveen en Oud Naarden. Beide met een herenhuis en het omringende terrein werd ingericht in de Franse tuinstijl. In 1825 werd het landgoed verkocht en de nieuwe eigenaar sloopte alle gebouwen waaronder het herenhuis en het koetshuis. Op het landgoed komen nog veel zeldzame planten, vogels en vleermuizen voor. De excursie, onder leiding van een ervaren gids van IVN, is op vrijdag 26 april en start om 10:00 uur. De excursie duurt zo’n 90 minuten en u loopt ongeveer vier kilometer over onverhard terrein. Er geldt een minimum van 10 deelnemers en er is ruimte voor zo’n 20 personen, dus wees er snel bij! Kijk hier voor het programma. De inschrijving is gesloten, het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Kunstronde Vecht en Plassen 2024

Startdatum: 11 mei 2024
Einddatum: 12 mei 2024
Tijd: 11:00 - 17:30
Locatie: Zie persbericht of website
Excursies

Tijdens dit weekend is het werk van 27 kunstenaars en een galerie te bezichtigen.

Hou je van abstracte schilderijen? Of juist van realistische kunst? Glaskunst of fotografie?
Keramiek? Of van etsen en conceptuele kunst? Ben je op zoek naar een mooi beeld voor in de
tuin, in huis of om iemand cadeau te doen? Tijdens de Kunstronde is er een originele collectie kunstwerken te zien van 27 kunstenaars en één galerie. Opvallend en divers in stijl, techniek, ambacht en prijs. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: kwaliteit. Alleen professionele kunstenaars doen mee aan Kunstronde Vecht en Plassen.

De plattegrond van de Kunstronde 2024 staat vanaf eind maart op de website: kunstronde.nl.

Adres groepsexpositie: Straatweg 37, 3621 CM Breukelen
Openingstijden alle locaties: 11.00 – 17.30 uur (In de Pauluskerk en de St.-Johannes De Doperkerk is de opening op zondag om 11.30 uur, op zaterdag om 11.00 uur)

Extra activiteiten
Houd de website in de gaten voor informatie over extra activiteiten!

Voor meer informatie zie: persbericht