Organisatie voor regionale geschiedenis in het Gooi en aangrenzende gebieden
Random header image... Refresh for more!

Hilversum in zwart-wit

Op zaterdag 2 maart om 20.00 uur gaat Hilversum in zwart-wit, de nieuwe film van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk, feestelijk in première tijdens De Nacht van Hilversum. Vanwege grote belangstelling is de film nog te zien in de weken erna:
Hilversum in zwart-wit | Première | De Nacht van Hilversum

[Additionele informatie, Bron website Filmtheater Hilversum]:

Hoe Hilversum groeit in vijftig jaar (1924-1974) Hilversum in zwart-wit geeft een beeld van Hilversum in de periode 1924-1974. Aan de hand van amateuropnames en fragmenten uit Polygoonjournaals uit die periode toont de film hoe Hilversum vanaf zijn 500-jarig bestaan in 1924 groeide tot een stad van honderdduizend inwoners. Koningin Wilhelmina en prinses Juliana vereren Hilversum in het jubileumjaar met een bezoek en een rijtoer door de stad. Het zijn de oudste bewegende beelden van Hilversum. De film laat vervolgens de hoogtepunten zien van vijftig jaar groei zoals de ontwikkeling tot Radiostad, de opening van het raadhuis van Dudok en de verwelkoming van de honderdduizendste inwoner. Ook zijn er opnames van de Duitse bezetting en de vreugde bij de bevrijding. Tot slot geeft de film een beeld waarin is te zien hoe Hilversum in deze periode veranderde. ‘Hilversum in zwart-wit’ is een productie van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk ter gelegenheid van het 600-jarig jubileum van Hilversum. Eerder produceerden zij ‘Hilversum Bezet en Bevrijd, 1940-1945’.

Productieteam – Pieter Hoogenraad – Joost Huijsing – Johan Commu Met dank aan Gemeente Hilversum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.